15 de setembre 2016

El patrimoni particular i històric abandonat a la seua sort...

De que valdrà  la catalogació del Conjunt de la Casa Alcoraia: casa i ermita històrica de la partida?
Els propietaris de la finca la va posar en producció fent un gran planter de palmeres d'unes quantes varietats, van posar tota la finca en rec per degoteig fent una instal·lació costosssíssima i portant una línea de llum.
 La casa va ser restaurada, en la part més important per a la seua conservació: les teulades.  L'ermita, va ser pintada per dins, per fora i restaurada totalment.
La plantació va ser abandonada i  víctima de la plaga de l'escarabat punxegut,  finalment va ser arrancada, les palmeres sanes i malaltes cremades i enterrades les seues restes.
Després d'això no existeix guàrdia sobre la finca, casa i ermita i tot ha sigut víctima de robatoris,destrucció vandàlica: no ha quedat res de metall, juntes ni vàlvules...La casa està portes obertes de bat a bat i per dins com si fora un brosser...Reixes, molt antigues i valuoses, en queden tres ( estaran hui ?)...De l'ermirta s'han emportat les finestres, marc i reixa inclosa,  cables de la llum, elements decoratius ( la santa la va agafar alguna persona i després la va tornar, gràcies a això no ha desaparegut.)...Lamentable...

https://goo.gl/photos/DX1fYrDZgSyMKsBPA







                    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada